Artikelen 1 - 10 van 23 in de rubriek Dier en NatuurDier en Natuur
Dat je je kat of hond beter geen rauw varkensvlees te eten kunt geven is bij de meeste huisdiereigenaren wel bekend. Dat dit is ter voorkoming van een besmetting met het dodelijke Aujeszky-virus zal e…
Huisdieren, 17-11-2011
Bij het fokken met honden is het altijd vervelend als het niet gaat zoals gehoopt. Als een dekteef niet bevrucht blijkt en, zoals dat heet, leeg blijft of als de nesten klein blijven, of de pups alsno…
Zieke dieren, 18-11-2013
Cold Water Tail bij honden wordt ook wel broken tail genoemd, omdat het bij deze aandoening lijkt of de staart van de hond gebroken is. Het gaat in dit geval echter om een acuut spierprobleem van de s…
Zieke dieren, 14-11-2011
Van de Zwitserse hondenrassen is de Berner Sennenhond zondermeer de bekendste. Er zijn echter nog drie andere Zwitserse Sennenrassen, waaronder de Appenzeller -, de Entlebucher en de Grote Zwitserse S…
Huisdieren, 20-11-2011
In Nederland zie je steeds vaker een nauwe samenwerking tussen dierenartsen en dierenfysiotherapeuten in de behandeling van een dier. Dierfysiotherapie wordt door de dierenfysiotherapeuten gezien als…
Zieke dieren, 09-07-2013
Net als de mens heeft elke hond een uniek DNA-profiel wat te zien is als een soort unieke genetische ‘vingerafdruk’. Een DNA-profiel kan praktisch onmogelijk worden veranderd of verloren gaan tijdens…
Huisdieren, 30-01-2013
Sinds 1989 worden er bij het Amerikaanse vergiftigingencentrum voor dieren APCC gevallen beschreven van honden die vergiftigingsverschijnselen vertoonden na het eten van druiven en/of rozijnen. Deze,…
Huisdieren, 30-08-2012
mijn kijk op
Een kuchje bij de hond is niet altijd zo onschuldig als het lijkt! Hoe ogenschijnlijke onschuldige symptomen kunnen wijzen op een serieus hartprobleem. Heeft jouw hond langer dan een paar dagen zo'n '…
Huisdieren, 16-11-2011
Equine influenza oftewel paardengriep is een bekende ziekte voor de meeste paardeneigenaren. Daarom laat je je paard dan ook regelmatig vaccineren tegen deze ziekte. Maar hoe gevaarlijk is influenza b…
Dieren, 18-11-2011
nieuws uitgelicht
Officieel is Nederland vrij van rabiës, oftewel hondsdolheid. Bij vleermuizen wordt rabiës echter sinds 1987 in ons land toch regelmatig gevonden. En ook bij de individuele hond of kat wordt de ziekte…
Zieke dieren, 17-02-2012